Stichting De Friesland Zorgverzekeraar logo

De winnaars van de vorige editie

De tien winnaars van ‘De beste ideeën van Friesland’ zijn maandagmiddag 30 januari 2017 beloond met een cheque van € 5.000. Het is voor ons de tweede keer dat deze ideeënwedstrijd is uitgeschreven. De prijswinnaars kunnen met het prijzengeld hun eigen idee, op het gebied van verbetering van kwaliteit van leven, gezondheid, preventie, cultuur en samenleving, ten uitvoer brengen.

Winnaars gefeliciteerd (in willekeurige volgorde):

Project Keukentafeldrama, Project Traplift voor de Harkemase Boys, Project Informatiekanaal voor alle Rypsters, Project Ver Zorg TROTS, Project Mienskipsiten, Project Kosteloos varen en zeilen voor mensen met een beperking, Project IJsbaan Techum, Project Tijdcollecte met buurt of wijk, Project Antislip douchebeugel en Project Inspirerende Paralympische sporters.

 

©Foto: Hoge Noorden/ Jacob van Essen

Ruim honderd mensen zonden na de oproep van De Friesland in september 2016 hun idee in. Een jury koos daaruit 29 genomineerden. Zij gingen door naar de stemronde. Meer dan 16.000 mensen brachten hun stem uit. De indieners van de tien meest gekozen ideeën kregen maandagmiddag een prijs uit handen van Bert van der Hoek van De Friesland.

We zijn erg blij met deze prachtige ideeën die écht het verschil gaan maken. De winnende projecten zijn heel divers, maar hebben allemaal te maken met gezondheid, preventie, cultuur, samenleving en/of het verbeteren van kwaliteit van leven.