Stichting De Friesland Zorgverzekeraar logo

058SamenSterk

Stemmen is niet meer mogelijk

Voor wie is het idee bedoeld?
Mensen die in aandachtswijken wonen

Omschrijving idee
058SamenSterk is opgericht door voormalig diabetespatiënt Jerrel Ramdat. Door zijn gezonde leefstijl en het verlies van vele kilo’s, is hij een voorbeeld voor veel mensen. Als ervaringsdeskundige is Jerrel bekend met de multiple problematiek waar mensen in aandachtswijken vaak mee te maken hebben. Door zijn achtergrond en ervaring, zet Jerrel zich in om mensen uit aandachtswijken te helpen een gezonde leefstijl na te streven. Sindsdien zet 058SamenSterk wekelijks meer dan 50 mensen in beweging op 5 verschillende locaties. De deelnemers worden door het sociaal wijkteam doorverwezen of komen binnen doordat ze persoonlijk benaderd zijn. Hun bewegingsmotieven zijn gericht op het sociale aspect en op het gezondheidsmotief. 058SamenSterk organiseert naast sportactiviteiten ook activiteiten op het gebied van voeding. Zo zijn er kookworkshops georganiseerd en heeft er een informatiebijeenkomst plaats gevonden bij de buurtgezondheidscoach. De kracht van 058SamenSterk is dat iedereen welkom is, er is passende begeleiding en ze doen het samen. De aanpak van SamenSterk058 is succesvol gebleken: er zijn al veel deelnemers behoorlijk afgevallen en een aantal gebruiken veel minder medicatie. SamenSterk058 wil zijn succesvolle aanpak kunnen blijven aanbieden en indien mogelijk zelfs uitbreiden naar andere wijken in de stad.

Hoe draagt jouw idee bij aan gezondheid of vitaliteit, het verbeteren van de zorg of het verbeteren van de kwaliteit van leven?
Er is op dit moment succes vanwege de directe aanpak en direct contact met de mensen. Daardoor kan het proces en het beoogde resultaat goed in de gaten worden gehouden. SamenSterk058 is een bijzondere sportaanbieder die naast het bewegen ook oog heeft voor de gezonde leefstijl. De deelnemers doen naast de sport en spellessen ook mee aan overige activiteiten zoals informatiebijeenkomsten over voeding, kookworkshops, gezond boodschappen doen en andere activiteiten gericht op een gezondere leefstijl. Deze aanpak heeft tot nu geleid tot een verbetering van de gezondheid voor onze deelnemers.

Naam inzender: Jerrel Ramdat

Woonplaats: Leeuwarden