Stichting De Friesland Zorgverzekeraar logo

Volhouden.NU

Stemmen is niet meer mogelijk

Voor wie is het idee bedoeld?
Voor iedereen die graag gezonder wil leven of vitaler wil worden, maar die niet in slaagt dit vol te houden.

Omschrijving idee
Vohouden.NU wordt een platform waar mensen elkaar kunnen ondersteunen en aanmoedigen bij hun goede voornemens. Samen zorgen we ervoor dat het deze keer wel lukt om vol te houden. Want zonder steun is dit erg moeilijk. Dat herken je vast wel: op 1 januari, maar bv. ook na de zomervakantie, zitten heel veel mensen vol met goede voornemens: “Vanaf nu ga ik écht gezonder leven!” Maar als alles dan weer begint (thuis, op het werk etc.) dan verdwijnen die goede voornemens meestal snel weer in de prullenbak. En dat is ook niet gek! Want het is niet gemakkelijk om goede voornemens vol te houden. Hier zijn namelijk nieuwe routines voor nodig. Daar heb je een lange adem voor nodig, doorzettingsvermogen en heel veel herhaling en oefening. In je eentje is dat vaak heel saai en erg pittig, waardoor mensen afhaken. Met de steun van anderen wordt dit een stuk dragelijker. Hierdoor stijgt de kans op succes. Volhouden.NU: deze keer lukt het wel!

Hoe draagt jouw idee bij aan gezondheid of vitaliteit, het verbeteren van de zorg of het verbeteren van de kwaliteit van leven?
Hoe beter iemand zijn goede voornemens kan volhouden, hoe groter de kans dat diegene gezonder en vitaler gaat leven. Hoe meer mensen dit lukt, hoe meer inspiratie voor anderen om ook gezonder en vitaler te gaan leven. Het begint met goede voornemens. Helaas komt het je niet vanzelf aanwaaien:  veel mensen willen graag gezonder leven of vitaler worden, maar het lukt het niet om vol te houden. Ze willen wel meer bewegen, gezonder eten, stoppen met roken of minder op hun telefoon kijken, maar ze slagen er keer op keer niet in om hun oude patroon te doorbreken. Hier hebben ze steun bij nodig: volhouden.NU: deze keer lukt het wel.

Naam inzender: Harold Dijkstra

Woonplaats: Stiens